Köpa lägenhets-/båtandel

Bostadsrättsföreningen Solkoster är belägen på en ö i den natursköna Kosterarkipelagen cirka en timmes båtfärd utanför Strömstad. På Solkoster köper du en andelsvecka där du tillbringar din tid varje år och träffar nya människor som också tycker om att stressa av och andas ren och klar luft.

Anläggningen är öppen för uthyrning ca vecka 13 t o m vecka 41. Köp av andel kan göras från och med vecka 19 t o m vecka 39. När man köper en andel i vecka xx är det från och med söndagen i veckan före veckonummret. Du betalar en årsavgift där det mesta ingår och har tillgång till viss extraservice mot avgift. Bytesdag är söndag. Incheckning kl 15:00 och utcheckning 11:00 (10:00 om städning beställts). Lägenhet 60, 68 och 69 är pälsdjursfria lägenheter. Bagagetransport mot avgift hamnen till/från anläggningen kan bokas och utförs endast på bytesdagar under tiden receptionen är öppen.

Du kan även köpa en båtandel så du kan fiska och göra utfärder i skärgården runt Koster. På anläggningen finns även boulbana samt tvättstuga och en elbil att hyra. Tennisbana finns att hyra via medlemskap i Kosters Tennisklubb (medtag egen utrustning).

För funktionshindrade gäster rekommenderar vi suterränglägenheterna 66-69 då övriga lägenheter har trappor samt är belägna på en naturtomt med klippor och nivåskillnader.

Du bestämmer själv vecka och lägenhetsstorlek, för två, fyra eller sex personer, beroende på din familjesituation. Som medlem har du också möjlighet i mån av ledigt att hyra en förrådsplats för egna inventarier samt cykelförvaring.

Du kan när som helst sälja din andel eller lämna den för uthyrning via receptionen om du inte kan vara är där. Endast till ”familjemedlemmar” får du låna ut lägenheten, se stadgarna. Föreningen återköper inga andelar utan de säljs av medlem via överlåtelseavtal som finns under Logga in, Internt, Ladda ner dokument.  Uppsägning av andel utan ersättning kan göras med vissa restriktioner. Byte av andel går bra mot mellanskillnaden i deras värde och en registreringsavgift på 500 kr. Byter man till andel med lägre försäljningspris erhålls inte mellanskillnaden åter.

På Solkoster är vi rädda om vår miljö och producerar vårt varmvatten med solvärme.

Lägenhetstyper

  • 10-20-husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, sydläge (A).
  • 10-20-husen med sovloft för 4 personer och en extrabädd, norrläge (B).
  • 30-40-50-husen för två personer och en extrabädd, norr-syd-väst-östläge.
  • 58-59-huset för två personer och en extrabädd, östläge.
  • 60-husen, marklägenheter för sex personer och möjlighet till 2-3 extrabäddar.
  • 60-husen, suterränglägenheter för 4 personer och en extrabädd. Lämpliga för funktionshindrade personer.

Båtar

  • Båt för max 6 personer. Säljes endast till medlemmar.

För respektive hustyp framgår Fakta om lägenhet, pris och årskostnad (innevarande år), en karta till var lägenhetsandelarna ligger samt vilka som är lediga till försäljning av föreningen.

För båtar framgår Fakta om båt, pris och årskostnad (innevarande år) samt vilka som är lediga till försäljning av föreningen.

Anläggningen administreras av Riksbyggen i Uddevalla där du också köper din lägenhets-/båtandel.

Kontakt: Mirela Sajdovic e-post mirela.sajdovic@riksbyggen.se
Tel. +46-(0)522-654451

Du kan även köpa din lägenhetsandel via receptionen som också visar de olika lägenheterna. Lägenhetsandelar att köpa i andra hand kan finnas till salu på till exempel Blocket, hos fastighetsbyråer i Strömstad.

Vid köp/byte av lägenhets-/båtandel tillkommer en registreringsavgift på 500 kr.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå